nedeľa 3. januára 2016

Návrat

   Poznáte ten pocit, keď sa vrátite z prázdnin alebo dovolenky a chcete opäť niekam odletieť či vycestovať? Mávam ho vždy, keď sa vrátim zo zahraničia. Akoby som mala pocit, že sem nepatrím alebo to tu už moc dobre poznám a vidím doma všetko negatívne, nanič a nefungujúce oproti iným krajinám. Po pár dňoch, keď už oblečenie je opraté a vyžehlené naspäť v skriniach a kozmetika na svojom mieste v policiach, tento pocit opadne. Poupratujem a som naspäť v tomto kolobehu a už nevnímam zamračené predavačky, smeti na zemi a potegované paneláky...

  Silvester sme strávili u mojej krstnej v Tirolsku, ktorú som spomínala v príspevku s koláčikmi brownies. Zima bez poriadnej nádielky snehu v lyžiarskom stredisku nepoteší žiadneho dovolenkára, no umelý sneh lyžiarov neodradil. Zbožňujem toto malé sympatické mestečko, kde sa obyvatelia zdravia medzi sebou na ulici a spoza rohu sa šíri vôňa z kravínov, to je pre mňa strašná nostalgia a nasávam tú atmosféru vždy keď tu prídem.

   Naša Rebeka skoro zabudla, že má mamu z toľkej pozornosti iných. Občas dobre padne zmeniť prostredie a vypnúť z každodenného stereotypu.