pondelok 7. decembra 2015

Vianočná dekorácia v škandinávskom štýle

   Každé ráno si sľubujem, že večer pôjdem už vážne skôr spať. Už rok a pol sa mi to ale nedarí. Niežeby som nemohla, ale vždy si nájdem ešte nejakú dôležitú zábavku. Včera sme počas prechádzky našli zopár vetvičiek jedličky a večer som sa s nimi pohrala a dokončila vianočnú výzdobu.

   Minulý rok sme Vianoce trávili vo Švédsku a stromček sme zdobili len bielymi guľami a ozdobami. Pre mňa biela farba znamená čistotu a také by mali byť aj Vianoce, čisté, jednoduché, pokojné. Kto pozná aspoň trošku švédsky dizajn, tak vie, že biela farba je v ňom dominantná. Veru, málokde je vidieť farebné dekorácie a keď, tak veľmi jemné, žiaden trblietkavý gýč kombinovaný s gýčom. Treba uznať, že menej je niekedy viac.

   Také malé švédske Vianoce si spravíme aj tento rok doma, takže vianočná výzdoba bude veľmi decentná z prírodných materiálov, ručné vyrobené doplnky s bielymi ozdobami. No a môj Daniel má v pláne nejaké švédske špeciality na vianočný stôl, takže sa už veľmi teším, že na mne zostane opäť len pečenie :)