nedeľa 3. mája 2015

Broskyňovo - čučoriedkový koláč s gréckym jogurtom

   Tento koláč je opäť z kategórie pre "busy mummies", ale zaručene nesklame a polahodí. Aj keď ešte nie je sezóna čučoriedok a broskýň, skúsila som použiť mrazené čučoriedky a zavárané broskyne a aj tak bol vláčny a šťavnatý.




Recept je hrnčekovo - neodmerkový, takže raz - dva - tri hotový.

Suroviny:

šálka čučoriedok
5 broskýň

V jednej miske zmiešame a preosejeme:
1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
lyžička kypriaceho prášku
pol lyžičky sódy bikarbóny

V druhej miske:
2 vajíčka
1/2 masla alebo malé maslo
3/4 hrnčeka preosiateho práškového cukru
Mixujeme cca 3  minúty na najvyšších otáčkach. Pridáme pol lyžičky vanilkovej esencie (nie arómy!, dá sa zohnať napr. v Marks & Spencer) a cca 1/2 šálky gréckeho jogurtu a mixujeme ešte 1 minútu.

Primešame suché suroviny do mokrých, ale len kým sa nespoja, nepremiešame.

Na vrch poukladáme na plátky nakrájané broskyne a pomedzi ne posypeme čučoriedky.



Pečieme vo vymastenej a vysypanej forme cca 1 hodinu. Skúšame špáratkom.


Asi 15 minút pred dopečením som na vrch koláča poukladala ešte jednu nakrájanú broskyňu a posypala posýpkou z masla, múky a kryštalového cukru.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára