Včera nás navštívila moja krstná mama s bratrancom Clausom, ktorí žijú v rakúskom Tirolsku. Keď sa stretnem s niekym, kto žije v zahraničí, mám pocit akoby voňal atmosférou krajiny, z ktorej prišiel. Väčšinou sa s tetou vidíme cez leto na Slovensku a cez zimu u nich, ale tento rok sa im podarilo prísť už druhýkrát. Clausimu sa na Slovensku páči, najmä u našej babky na dedine. My ich navštevujeme takmer každú zimu, bývajú v malom turistickom mestečku blízko lyžiarskych stredísk, tak spojíme príjemnú návštevu s aktivitami na svahoch. Tam sa vážne každý na každého usmieva. Všade je cítiť vôňu (alebo zápach?!) kravičiek. Mne sa veľmi páčia tirolské domy ovešané muškátmi a zdobené maľbami. Každý je iný a pritom majú svoju jedinečnú typickú architektúru.
Pre mňa znamená príchod návštevy príležitosť na pečenie. Dlho som sa nerozhodovala, už dávno som mala chuť na kakaovú bombu brownies. Clausie už brownies poznal a veľmi si pochutil, ale viem, že tento koláč nie je pre každého. Ja si sladké neodriekam, ale nie je nič viac ako upiecť si niečo doma, namiesto kupovaných sladkostí. A brownies s pekanovými orechmi, brusnicami a domácou šľahačkou, mmm... Pečie sa z kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa (70%) a pridaním kakaa, masla, trstinového cukru, vajíčok a múky. Jeho chuť je horkosladká, správne upečený je zvrchu suchý a vo vnútri vláčny. Je veľmi sýty a nebezpečne kakaový :)