V jednej nemenovanej relácii o varení dostali súťažiace obálku s receptom na "cheescake" a niektoré dámy o ňom asi počuli prvýkrát a prečítali ho slovensky "chézecake". Strašne sa mi ten názov zapáčil a odvtedy ho tak voláme aj my :)
Po sviatkoch nám zostalo zopár medovníkov, ktoré už chutili len psovi :), tak som ich chcela nejak zrecyklovať a napadol ma teda chézecake. Nie je to pravý cheesecake, pretože ten sa robí zo syru Philadelphia, ale je to taká lacnejšia varianta ako sa u nás hovorí - čo chladnička dala. Teda - smotanová nátierka, kyslá smotana a šľahačková smotana.
Potrebujeme:
250g medovníkov
100g masla
500g smotanovej nátierky
kyslá smotana
smotana na šľahanie
cukor (ja som používala melasu - takže cca 100g trstinového cukru)
3 vajíčka
1 ČL mletej škorice
1a1/2 ČL mletého zázvoru
1/2 ČL mletých klinčekov
citrónovú kôru
Postup:
Medovníky sa namrvia na omrvinky a zmiešajú s roztopeným maslom. Vysypeme do tortovej formy s papierom na pečenie a poutláčame rovnomerne na celé dno.
Dáme piecť na 10 min. a 180st.
Ak nemáme melasu - vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme všetky smotanové ingrediencie, koreniny, extrakt a citrónovú kôru a nakoniec pomaličky a postupne vmiešame vyšľahané bielka. Vylejeme do formy s medovníkmi a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160°C. Chézecake je hotový, ak s ním troška potrasieme a okraje sú tuhé, len stred je ešte želatínový.
Po sviatkoch nám zostalo zopár medovníkov, ktoré už chutili len psovi :), tak som ich chcela nejak zrecyklovať a napadol ma teda chézecake. Nie je to pravý cheesecake, pretože ten sa robí zo syru Philadelphia, ale je to taká lacnejšia varianta ako sa u nás hovorí - čo chladnička dala. Teda - smotanová nátierka, kyslá smotana a šľahačková smotana.
Potrebujeme:
250g medovníkov
100g masla
500g smotanovej nátierky
kyslá smotana
smotana na šľahanie
cukor (ja som používala melasu - takže cca 100g trstinového cukru)
3 vajíčka
1 ČL mletej škorice
1a1/2 ČL mletého zázvoru
1/2 ČL mletých klinčekov
citrónovú kôru
Postup:
Medovníky sa namrvia na omrvinky a zmiešajú s roztopeným maslom. Vysypeme do tortovej formy s papierom na pečenie a poutláčame rovnomerne na celé dno.
Dáme piecť na 10 min. a 180st.
Ak nemáme melasu - vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme všetky smotanové ingrediencie, koreniny, extrakt a citrónovú kôru a nakoniec pomaličky a postupne vmiešame vyšľahané bielka. Vylejeme do formy s medovníkmi a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160°C. Chézecake je hotový, ak s ním troška potrasieme a okraje sú tuhé, len stred je ešte želatínový.
Martinko, tvůj blog jsem objevila díky Renatce a je to dobře - vidím spoustu dobrout a vůbec hezkých nápadů....
OdpovedaťOdstrániťZase se zastavím!
Měj hezký den, Helena
Ďakujem krásne Helenka, veľmi ma to teší!
OdstrániťMarti, přidávám se k Helence, také jsem Tvůj blog objevila díky Renči a nelituji toho zastavení. Krásné pečení i pěkné nápady. Ráda přijdu zas. Měj se krásně Anička
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Anička, tiež som k Tebe nakukla na blog a máš veľa super nápadov! Všetko dobré!
OdstrániťÚžasné, musím vyskúšať. Ešte mám zvyšné perníky.
OdpovedaťOdstrániťVerím, že bude chutiť!
OdstrániťAhoj Maťka pridávam sa k babám čo ku Tebe nakukli prostredníctvom hosťovačku u našej Renátky , ja tiež rada pečiem a skúšam rôzne dobrotky tak sa teší i na Tvoje príspevky , cheescake vyzerá chutne určite ho vyskúšam . Pekný dník Ti želám Marianna
OdpovedaťOdstrániťĎakujem a veľmi ma to teší!
Odstrániť