štvrtok 14. januára 2016

Nohou do koláča

   Už nikdy neodložím horúci koláč vychladiť na zem. Z posledných medovníkov, ktoré som si šetrila na pečenie, som opäť piekla medovníkový cheesecake a takto to dopadlo. Dvakrát mi do smiechu nebolo, ale samozrejme, že dnes sa už na tom smejeme. Podarilo sa to môjmu bratrancovi práve na Silvestra...Čiže pošliapaný silvestrovský dezert. Čo pokazil, to aj napravil a bežal kúpiť nové prísady na ďalší koláč. V pekárni kúpil pláty perníkového koláča, ten som naukladala ako základ pre cheesecake do formy a zaliala hmotou z Philadelphia syru s mascarpone. Koniec dobrý, všetko dobré, koláč bol výborný a môj bratranec mal čo robiť, aby zjedol svoj pošliapaný koláč :)










Recept na medovníkový cheesecake TU

2 komentáre:

  1. Tuhle situaci znám. Mockrát v životě jsem už pekla kefírovou buchtu. Chuťově vždycky super, ale nikdy mi nenaskočila do výšky, jak bych si to přála. Až jednou-jedinkát! S velkou slávou jsem dala pekáč vychladit na schody na chodbě-kde nikdo nechodil. Chvíli poté zazvonila sestra se psem. Ten se okamžitě rozběhnul po schodech a v moučníku zůstaly prošlápnuté stopy tlapek. Tehdy jsem se zařekla a od té doby jsem ho už nikdy nepekla. Možná to zkusím zase, vždyť už to bude dobrých 15 let od toho prošlápnutého....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som sa z chuti zasmiala :) Ďakujem za príspevky, potešili ma! Snáď mal vtedy aspoň hafan radosť z buchty :) Martina

      Odstrániť